İnternet ortamında sunulan verilerin barındırıldığı ve erişime açık hale geldiği cihazlara sunucu adı verilirken bu sunucular veri merkezlerinde fiziksel olarak barınmaktadır. Sanal sunucu ise fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımlarından herhangi birini kullanarak belirli parçalara bölünüp birbirinden bağımsız hizmet vermelerini sağlayan yapıdır. Bu yapılanmayı bir bilgisayarın içerisine kurulan birden fazla işletim sistemi olarak düşünebiliriz. Her ne kadar tek bilgisayar içerisinde kurulu olsalar da herhangi bir gizlilik açığı oluşturmadan çalışmaya devam etmesi sanal sunucuların tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır. İstenilen işletim sistemi üzerine sanal sunucu alabilirsiniz.
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz. Hâl böyle olunca internet sitenize ait verilerin ve kaynakların ikincil şahıslar ile paylaşılmasının önüne geçmiş olacaksınız. Bu yayınımızda Sanal Sunucu Sistemleri hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşarak konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız.
Sanal Sunucuların Sunduğu Avantajlar Nelerdir?
Kurumsal ya da kişisel kullanım farketmeden kiralamış olduğunuz sanal sunucu içerisinde dilediğiniz işlemleri yapabilme avantajı sanal sunucuların sunduğu avantajlardan en önemlisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuyu takiben;
- Sunucuya yükleyeceğiniz kontrol paneli ile birlikte sunucunuzun kullanmış olduğu donanım miktarlarını dilediğiniz gibi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu nedenle tüm kontrol sizin elinizde denilebilir.
- Sunucunuzun gücünün yeterli olduğu durumlarda çalıştırmanız gereken yüksek kaynak tüketimi olan bir programı dilediğiniz gibi kesintisiz olarak çalıştırabilirsiniz.
- Sanal sunucuya dilediğiniz işletim sistemini kurarak geliştirmeler yapabilirsiniz.
- Web Hosting veyahut Reseller Hosting hizmetini tercih etmiyorsanız internet sitenizi sunucularınızda rahatlıkla barındırabilirsiniz. Bu sayede barındırılan internet sitesinin miktarı da tamamen sizin tarafınızdan belirlenmektedir.
- E – Posta trafiğinde herhangi bir kesinti olmaması için sunucularınızı e – posta sunucusu olarak kullanabilir ve gelen, giden ve kaydedilen tüm postaların yedekleme işlemini yapabilirsiniz.
- Firmanızın diğer şubeleri arasında muhasebe ve iletişim programlarını sunucuya kurarak her yerden ulaşım fırsatı yakalayabilirsiniz.
- Yedekleme hizmeti günümüzde birçok firmanın ihtiyaç duyduğu ancak upload ve download hızları sebebiyle gerçekleştiremediği hizmetlerden biridir. Sanal sunucuların internet hızları veri merkezi kaynaklı olarak çok yüksek olduğundan yedeklemeye dair tüm işlemlerinizi depolama alanınız sınırları içerisinde rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Burada listelenen avantajlar sanal sunucuların sunmuş olduğu yüzeysel avantajlardan seçilerek sizinle paylaşıldı. Kullanıma başladıktan sonra sunucunuzun ne kadar faydalı bir teknoloji olduğunu görmeniz kaçınılmaz olacaktır.
Sanal Sunucuya Hangi İşletim Sistemleri Kurulur?
Sanal sunucuların bir bilgisayar gibi hizmet vermesinden dolayı dilediğiniz işletim sistemini çok kısa süre içerisinde kurma imkanınız bulunduğunu söylemek gerekiyor. Belli başlı işletim sistemlerinden bahsederek genel bir fikir olması açısında sunucuya kurulabilecek işletim sistemlerini liste olarak sizlerle paylaşalım.
- Centos Sürümleri
- Windows 2012, Windows 7, Windows 8, Windows 10
- Ubuntu sürümleri
Bu işletim sistemleri kurulabilenler arasından sadece birkaçıdır. Bu konuda detaylı bilgi almak için sanal sunucu hizmeti aldığınız firma ile iletişime geçerek konuya daha fazla hakim olabilirsiniz.
Sanal Sunucuları Kimler Kullanmalıdır?
Sanal sunucular genellikle firmalar ve kurumsal müşteriler tarafından tercih ediliyor olsa da yedekleme hizmeti almak isteyen müşteriler tarafından da yoğun olarak tercih edilen bir hizmettir. Bir hevesle oluşturduğunuz projenizin en iyi şekilde yürümesi için kesinlikle bağımsız barındırma planı olan sanal sunucu hizmetinden faydalanabilir ve ardından hedeflediğiniz konuma erişme yolunda emin adımlar atabilirsiniz.
En İyi Sanal Sunucu Hizmeti Veren Firma Hangisidir?
Her firma kendisine göre kullanıcısına daha iyi bir sanal sunucu hizmeti vermek için ekipmanlarını her geçen gün daha iyi hale getirmeye çabalıyor. Bu sebeple hangi firmanın en iyi hizmeti verdiğini buradan söylemek pek doğru olmayacaktır. Her ne kadar böyle olsa da Hosting Dünyam olarak gelişmiş altyapımız, anlık destek hizmetimiz ve uygun fiyatlandırmamız ile birlikte müşterilerimizi sunucu ihtiyaçlarında her zaman mutlu etmek için çaba gösteriyoruz. Barındırma paketlerimizden herhangi birini tercih etmeyerek büyük projelerinizde sanal sunucu satın al hizmeti alarak projenizin daha sağlıklı ve stabil yürütülmesi açısından destek alabilirsiniz. Tüm sanal sunucu paketlerimizi internet sitemizden dilediğiniz gibi inceleyebilir ve sonrasında aklınıza takılan her türlü soruda canlı destek ekibimizden fikirler alabilirsiniz.