Online, Türkçede çevrimiçi olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde online kelimesi doğrudan internet bağlantısı veya internet üzerinden bağlantı kavramına karşılık gelen bir zarf olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, aslında çevrimiçi anlam konusunu doğru bir şekilde ele alan bağlantı kavramıdır.
Örneğin, yazıcı bir bilgisayar sistemine bağlıysa bu, yazıcının şu anda çevrimiçi olduğunu gösterir. Daha önce çevrimiçi olarak ifade edilen bu kavram, açık hat olarak da çevrilebilir. Kökeni burada olmasına rağmen, internette yeniden tanımlanan bu kavram, internet üzerinden dünya çapında gerçekleşen her türlü eylem için kullanılmaya başlandı.
Artık yaptığımız her şeyin çevrimiçi başladığı bir çağda yaşıyoruz. Akıllı telefonlarımız internetin ve mobil uygulamaların hızıdır, ancak genç yaşlı herkes bir şekilde çevrimiçi hayattan yararlanır. Birçok insan internete bağlı olmayan yerlerde nefes almak için deli oluyor. Elbette bu bağımlılığın yanı sıra tüm dünyanın internet üzerinden birbirine bağlı olduğu bir dünyada internetsiz hayat düşünülemez bir noktaya geldi. Neredeyse tüm iletişimimiz çevrimiçidir. Özel gün kutlamalarından günlük sohbetlere kadar her türlü iletişimde önceliğimiz sosyal medya platformları ve akıllı uygulamalar üzerinden çevrimiçidir.
Hayatımız Online
Alışverişler bile online alışverişe dönüştü. Online alışveriş sitelerinden aratılan her şeyi kolay ve rahat bir şekilde satın alabilirsiniz. Günümüzde online alışveriş yapabiliyor ve kapının önüne kadar teslim ediliyor. Bakkal siparişleri, çiçek siparişleri ve olası her türlü alışveriş artık online platform kolayca yapılıyor. Tatil rezervasyonları, seyahat ve organizasyon biletleri, hastane rezervasyonları, bankacılık ve emlak işlemleri online kelimeye eklendi.
Ticaretin online versiyonu iş yapmada yepyeni bir boyut kazandı, iş dünyasının kurallarını yeniden yazdı ve şimdi e-ticaret. Televizyon, radyo, gazeteler ve dergiler artık çevrimiçi platformlarda mevcut olup, geleneksel medyanın yerini internet dünyası almıştır. Günümüzde internet ve akıllı teknoloji sayesinde dünya birbiriyle günün 24 saati iletişim kurabilmektedir.
Bu durumlarda, toplantılardan her türlü bağlantıya kadar iş dünyasındaki her şey İnternet üzerinden gerçekleşir. Sağlıktan eğlenceye, özel hayattan iş ve eğitime kadar hayatımız artık çevrimiçi haline geldi
Eğitimde Çevrimiçi Nedir?
Online eğitimin çıkış noktası herkese eşit şartlarda eğitim vermektir. Aslında geçmişten günümüze bu çıkış noktası hep çeşitli çözümler aramıştır. Biraz geriye gidelim. 100 yıl önce, eğitim posta yoluyla sağlanıyordu. Bir süre sonra radyo ve televizyon eğitimi alabildim. TRT döneminde televizyonda okuryazarlık eğitimi, günümüz çevrimiçi eğitim mantığı koşullarında uygulanan benzer bir kavramdı.
Her geçen gün ilerleyen teknoloji eğitimde devrim yarattı, öğrencilere bilgisayar tarafından okunabilen CD-ROM’larla eğitim verildi ve tartışmasız en büyük yenilik İnternet’in ortaya çıkması oldu. İnternetin her eve girmesiyle birlikte raflara da eğitim CD’leri konuldu ve online platform eğitim kursları oluşturuldu. Standartların altında çevrimiçi eğitim, ilk kez 1960’larda denenen ve günümüze kadar gelen bu süreçte öğrenciler için büyük bir zorluktu. Teknoloji ilerledikçe online eğitime yapılan yatırımla birlikte son yıllarda online eğitim alan öğrenci sayısı 6 milyonu aştı ve biz uyurken online eğitimi tercih edenlerin sayısı her saniye artıyor
Neden Online Eğitim?
Online eğitim, öğrencilerin ve öğretmenlerin internet üzerinde oluşturulan sanal sınıflarda kolayca etkileşime girebildiği ve çeşitli kaynaklara erişebildiği bir eğitim türü olarak tanımlanabilir. Yoğun bir iş gününden sonra canlı bir ders saatini kaçırsanız bile, çevrimiçi eğitim, kaydedilmiş videoları güvenle izlemeniz için ihtiyacınız olan tüm kolaylığı sağlar. Online eğitimin örgün eğitime tercih edilmesinin temel nedeni budur.
Online eğitiminiz sırasında uygulama sınavlarını ve ödevleri tamamlamış olmanız konu hakkında ne kadar bilgili olduğunuzu gösterir. Bu durumda sorun yaşarsanız, basit bir ders incelemesi, dersle ilgili soru işaretini düzeltebilir. Online eğitiminizin sonunda girdiğiniz sertifika sınavlarında öğrendiklerinizi entegre etmenin yanı sıra, belirli bir not eşiğine ulaştığınızda sertifika almaya hak kazanırsınız. Öğrencilere eğitimi seçme hakkı veren online eğitim sizi asla sınırlamaz. Ayrıca bazen ücretsiz bazen de düşük oranlarda ciddi tasarruflar sağlıyor.
Enstitünün Online Eğitim Programı
Enstitünün online eğitim programı çalışanlara, öğrencilere, ev hanımlarına, iş bulamayanlara, boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlere kadar herkese yöneliktir. Ek olarak, yapmak istediğiniz şey için eğitim bulabilirsiniz. Yani laboratuvarda eğitim kursları tüm ihtiyaçlara göre tasarlanmaktadır. Örneğin, iş dünyasına hazırlanın, okul yaşamına katkıda bulunun, hayalinizdeki işi yapın, ilginizi çeken konular hakkında daha fazla bilgi edinin. Son olarak teknik çağın mesleğini enstitünün eğitim programı ile karşılayabilir ve yepyeni bir meslekte hayatınıza devam edebilirsiniz. Online eğitim içerikleri;
- Kişisel gelişim eğitimi
- Satış ve pazarlama eğitimi
- İletişim eğitimi
- İş hayatı için eğitim
- Finans ve muhasebe eğitimi
- Yabancı dil eğitimi
- İş eğitimi
- Personel eğitimi
- Yazılım ve BT eğitimi
Bu eğitim sayesinde mesleğinizi sürdürebilir, bu eğitimin özgeçmişinizde yer almasını sağlayabilir ve mülakat sonrası işe alım sürecinde bir adım öne geçebilirsiniz.
Kişilik gelişimi kategorisinde eğitim, güçlü yönlerinizi ortaya çıkarmanıza ve eksik olduğunu düşündüğünüz alanlarda birbirinizi tamamlamanıza olanak tanır. Örneğin amatör fotoğrafçılık eğitiminde uzmanlaşarak inanılmaz işler yapabilir veya NLP teknolojisini kullanarak hayatınıza farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz. Bir şirketin satış ve pazarlama departmanlarında çalışanlara açıktır. İş hayatı eğitimi, size tehlikeli veya tehlikesiz işlerde nasıl güvenli davranacağınızı, işinizde nasıl yaratıcı düşüneceğinizi ve iş arkadaşlarınızla nasıl başa çıkacağınızı öğretmeyi amaçlar. Ayrıca kendi işini kuran veya teorik projeler yürüten girişimcilerin başarısını garanti eder.
İnternet Ve Günlük Yaşam
İletişim, bilginin bir noktadan diğerine iletilmesidir. Televizyon, radyo ve kablolu telefon aracılığıyla yapılan iletişimdir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve internetin ortaya çıkmasıyla birlikte artık bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla bütün işler yapılmaktadır. Birçok uygulama, çeşitli uygulamalar sayesinde internet ağı üzerinden anlık iletişim, e-posta gönderme, haber siteleri, blog siteleri, video kanalları ve anlık görüntülü aramalar sağlar.
Bilgisayarların gelişmesiyle birlikte internet üzerinden anlık erişim, akıllı telefonların yerini alarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İnsanlar artık internetsiz bir hayat düşünemez oldu. Birçok şeyi online olmak istediğimiz anda parmaklarımınız ucuyla hallediyoruz. Online sayesinde dünya küçük bir köy haline geldi.
Online olarak dünyanın bir ucundaki kişiyle başka ucundaki bir kişi aynı oyunda oynayabiliyor. Gazete, dergi ve kitaplara artık gündelik hayatın içine girmeden dijital medya üzerinden anında ulaşılabiliyor. İnternet sayesinde lokal olarak egzersiz yapılabiliyor. Bize uygun olduğunu düşündüğümüz çeşitli beslenme uzmanlarıyla iletişime geçebiliyoruz. Evden çıkmadan internetten alışveriş yapıp markete gidebiliriz.
Online Olmanın Avantajları Ve Dezavantajları
Bazı durumlarda her şeyin internet üzerinden bize ulaşması hayatımızı bir kısır döngüye sokabilir. Dünyaya koltuğunuzdan ulaşabilirsiniz, ancak etrafınızdaki faaliyetlerden uzaklaşabilir, diyalog kurabilir ve yeni insanlarla etkileşim kurabilirsiniz. Bu yüzden hayat ve internet arasında gidip gelmek zorundayız.
Aksi takdirde çok bilgili olduğumuzu düşünerek asosyal bir hayat yaşadığımızı görebiliriz. Ama bunu pozitif bir dengede tutabilirseniz önünüzde açılmayacak kapı yoktur. İş ve sosyal hayatta faydalı alışkanlıklar geliştirebilir, kişisel gelişim bilgilerine ulaşabilir, zihinsel ve fiziksel olarak hayatımıza uygulayabiliriz. Günümüzde ve gelecekte artık online olmak hayatın bir parçası haline gelecektir. Gelecek internet ve teknoloji üzerine kuruluyor. Hayatın gereklerine ayak uydurmak gerekiyor.