Fiziksel Sunucular, veri merkezleri tarafından barındırılan sanal sunucular ile çok farklı çalışma şekline sahip olan hiç bir şekilde içerisinde bulunan donanımların paylaştırılma zorunluluğu bulunmaya sunucu tipleridir. Hosting firmaları hosting, web hosting, vds sunucu ve vps sunucu gibi ürünleri direkt olarak bu sunuculardan ayrıştırarak satışa çıkarmaktadır. Bir fiziksel sunucunun RAM, CPU ve HDD gibi donanımları bulunuyor. Bu donanımlar sunduğu özellikler dahilinde paylaştırma işlemi gerçekleştiriliyor ve farklı farklı hizmetler olarak kategorilendiriliyor. Bu sebeple sunucu içerisinde birden fazla hizmet barındırılmaktadır.
Herhangi bir firmadan satın almış olduğun barındırma paketlerini kullanarak internet sitenizi yayına hazır hale getirebilirsiniz. Tabii ki bir fiziksel sunucu içerisinde birden fazla hizmet barındığı için yayında olan internet siteniz bazı durumlarda kesintiler ya da buna benzer durumlarla karşılaşabilir. Hâl böyle olunca karşılaşma olasılığınızın yüksek olduğu sorunlarda doğrudan iletişim kurabileceğiniz firmalarla çalışmak projenizin sürekliliğini başarıyla devam ettirmesi açısından çok önemlidir.
Fiziksel Sunucu Avantajları Nelerdir?
Büyük bir hevesle yayına hazırladığınız projenizi artık tüm dünya ile paylaşmanın vaktinin geldiğini düşünüyorsanız daha iyi bir kullanıcı deneyimi için kesintisiz hizmet vermeyi hedef olarak belirlemeniz gerekmektedir. Bir önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi firmalardan satın aldığınız barındırma paketleri paylaşımlı olarak sunulduğu için internet sitenizin hızını direkt olarak etkileyici bir role sahiptir. Hele ki duraksama anında sizlere büyük zararlar verecek olan projenizin basit sebeplerden dolayı kesintiye uğramasının tarafınızca hiç hoş karşılanmayacağını düşündüğümüzde bu kadar önemli bir projenin barındırılmasında kişisel fiziksel sunucu kiralama işleminin daha mâkul olacağı yönünde görüşlerimiz bulunuyor.
Dedicated nedir gibi sorulara Hosting Dünyam ile cevap bulabilir ve sektörde kaliteli hizmet için dedicated sunucu kiralayarak barındırma alanınızı hiçbir kullanıcı ile paylaşmanıza gerek kalmadan hizmetinizi sürekli hale getirebilirsiniz. Kiralamış olduğun fiziksel sunucu içerisinde sadece size ait internet siteleri barınacağı için veri merkezi kaynaklı sorunlar dışında herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmanız mümkün olmayacaktır. Tüm bunları bir kenara bıraktığımızda kiralamış olduğunuz fiziksel sunucunun depolama alanı tam kapasitede kullanım avantajı sunacaktır. Fiziksel sunucunuzu sizden başka bir kullanıcının aktif olarak kullanmıyor olmasından dolayı önemli bilgilerinizi yedeklediğiniz diskleriniz diğer kullanıcıların hatalarından dolayı yanma ya da veri kaybına yönelik işlem tehlikesi ile karşı karşıya kalmayacaktır.
Fiziksel Sunucu Sanallaştırması Nedir?
Fiziksel sunucunuzu belirli kapasite sınırları çerçevesinde eşit parçalara bölme işlemine “Sanallaştırma” adı verilmektedir. Bu durumda bir dedicated içerisindeki tüm sanal makinalar aynı işletim sistemi, ram ve depolama aygıtını kullanarak hizmet vermeyi süreklilik haline getirir. Tabii ki her ne kadar ortak donanım kullanımı gerçekleşiyor olsa da tüm sunucular birbiri ile alakasıyla olarak çalıştığı için bir sunucudan diğer sunucuya ulaşım mümkün olmamaktadır.
Dedicated Sunucu Sanallaştırmasının Faydaları Nelerdir?
Fiziksel sunucuyu sanallaştırarak ek masraflardan ve buna benzer sorunlardan kaçınabilirsiniz.
Fiziksel sunucunuza sanallaştırma işlemi yaparak ekstra sunucu alım masraflarından kaçınabilirsiniz.
Ekstra fiziksel sunucu alarak ortaya çıkarılacak gereksiz enerji tüketiminin önüne geçer.
Sunucu sahibinin ihtiyacının olması halinde ekstra bölümler oluşturarak sunucu ihtiyacını karşılar.
Donanım masraflarından kaçınarak tek donanımla birden fazla sunucu çalıştırmaya yardımcı olur.
Bu sebeplerden kaynaklı olarak sanallaştırma işleminin ihtiyaç durumunda kesinlikle yapılması gerektiğini vurgulayabiliriz.
Fiziksel (Dedicated) Sunucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Fiziksel sunucu satın alırken ihtiyaca yönelik olması ve uzun ömürlü olması çok önemlidir. Birçok fiziksel sunucu kullanıcısı sunucu kiralama işlemini gerçekleştirirken satın alacağı makinenin CPU, RAM ve HDD kapasitesinin yanı sıra bu donanımların marka ve modellerine de özen göstermektedir.
Tüm bunları bir kenara bırakarak fiziksel sunucunun barınmakta olduğu veri merkezi de satın alım konusunda dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Hizmetin aktif olarak çalışmakta olması ve %100 uptime fırsatı sunuyor olması tamamen veri merkezi ile alakalıdır. Bu sebeplerden dolayı satın alacağınız fiziksel sunucunun nerede barındığı konusunda araştırmalar yapmanız gerekiyor.
Hosting Dünyam olarak kullanıcılara sunduğumuz fiziksel sunucu kiralama hizmetinde her zaman uygun fiyat ve üstün performans avantajını bir arada vermeye özen gösteriyoruz. Tarafımızdan satın aldığınız sunucuların barındırma hizmeti İstanbul – Comnet veri merkezi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte fiziksel sunucunuzu satın aldıktan sonra barındırma sürecinde gerekli tüm destek firmamız tarafından verilerek en iyi hizmeti uygun fiyatla almanız sağlanıyor.