Birçok kullanıcılar tarafından rpc remote procedure call nedir konusu yoğun bir şekilde merak ediliyor. Bu konuda birçok web siteleri tarafından da dahi farkında olunmadan çeşitli hatalar yapılabiliyor. Uzaktan Yordam Çağrısı olarak da bilinen RPC Remote Procedure Call daha çok ağ paylaşımları söz konusu olan bilgisayarlar üzerinden profesyonel anlamda işlemler sunan yüksek teknolojili uzaktan bağlantı sistemidir. Uygulamanın temel avantajları arasında ise, basit bir işleyiş mantığına sahip olması yer alır.
Bu nedenle de uzaktan yordam çağrısı en deneyimsiz bilgisayar kullanıcıları tarafından dahi kolay bir şekilde kullanılabilir. Uygulama sağlam alt yapıya sahiptir. Bu nedenle uzun seneler boyunca güvenle kullanabilir. Sunucu servisleri kontrol edilmesi durumunda kullanıcıların karşısına direk olarak RPC uygulaması çıkar. Bu uygulama arka planda da kusursuz bir şekilde hizmet sunar. Bu nedenle indirildikten sonrasında otomatik olarak pasif konuma geçmesi söz konusu değildir.
RPC Neden Tasarlandı?
Türkiye genelinden de yoğun bir şekilde kullanılan rpc remote procedure call nedir bu nedenle dijital dünyanın en çok uygulanan servisleri arasında yer alır. RPC uygulaması direk olarak iki bilgisayar arasında bağlantının daha seri bir şekilde yapılması amacıyla özel olarak tasarlandı. Bu nedenle uygulama geçmişten günümüze dek profesyonel firmalar tarafından da tavsiye ediliyor. Uygulama temelde hem istemci hem de işletim sistemi arasında gerçekleştirilen işlemlerin iletişim amacıyla hizmete sunuldu. Bu nedenle RPC uygulamasının çok yönlü olarak hizmetler sunduğunun altını çizebiliriz.
RPC Tarihi
Uygulamanın en büyük avantajları arasında köklü bir tarihe sahip olması yer alır. Bu nedenle RPC uygulaması en köklü tarihe sahip olan bilgisayar uzaktan erişim uygulamaları arasında yer alır. Uygulama ilk olarak 1976 yılında aktif olarak hizmete sunuldu. Bu tarihten itibaren ise global anlamda hızlı bir şekilde tercih edilmeye başlandı. Uygulamanın ilk kullanımı ise XEROX adı altında COURİER olarak 1981 yılında hizmete sunulmuştur. Yöntemin aynı zamanda UNİX teknolojisi üzerinden ilk İmplemantasyonu ise SUN sistemleri olarak geçmiştir. Bu nedenle uygulamalar bu dönemler içerisinde de ONC RPC ve SUN NFS olarak toplamda 2 model üzerinden hizmete sunulmuştur.
Mesajların Aktarılması
Uygulama üzerinden artık bilgisayarlar arasında mesajların aktarılması daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi. Buna göre bilgisayar kullanıcıları da büyük bir avantaj elde etmiş oldu. Bir RPC uygulamasının uzaktan bir sunucu üzerinden yordamı çalıştırarak istemde talep etmesiyle hizmet modeli sunulmuş oldu. Yanıt durumu ise henüz uygulama süreci sürerken direk olarak söz konusu istemciye sunulmuş oldu. Ayrıca birkaç türden RPC uygulamaları da söz konusudur. Dolaysıyla bazı türlerinde ise sunucu tarafından gelen çağrı sisteme işlenirken istemci ise doğrudan bloklanabilir. Uzaktan prosüdür ile yerel prosüdür arasında ise bazı farklılıklar söz konusudur. Bu farklıklar arasında özellikle de yerel prosüdürlerin öngörülmesi mümkün dahi olmayan ağ sorunlarında birtakım sorunlara maruz kalması yer alır.
RPC Yapımında Temel Adımlar
Rpc remote procedure call nedir pc kullanıcılarının en çok araştırdığı soruların başında gelir. RPC yapımında ise ayrıca bazı temel adımlar da söz konusudur. İlk olarak istemci tarafından taslağa çağrı sunulur. Söz konusu çağrı ise normal kanal üzerinden stack üzerinden itilen parametreli yere prosedür çağrısı olarak da isimlendirilir. İkinci adım olarak istemci taslağı parametreleri bir mesaja için paketler ve bir mesaj gönderilmesi amacıyla sistem çağrısı verilir. Paketlenmiş parametrelerin marshalling olarak isimlendirilir. Bu aşamada ise doğrudan çekirdek istemci makine tarafından sunucu makinesine masaj gönderilir. Çekirdek tarafından ise gelen paketlerin direk olarak sunucu taslağa iletilmesi sağlanır. Son adım olarak da sunucu taslak tarafından sunucu prosedürüne çağrı sunulur.
Standart İletişim Mekanizmaları
Aynı zamanda sistemler üzerinden de standart olarak bazı iletişim mekanizmaları da söz konusudur. Fakat her bir iletişim mekanizmaları kendine özgü birçok farklı işleyiş mantığına sahiptir. Sunucuya özellikle de farklı istemcilerin kolay bir şekilde ulaşması açısından standart olarak RPC sistemlerinin kusursuz bir şekilde hazırlanması şarttır. Çoğu sistemlerde özellikle de tanınmış arayüz dili tercih edilir. Bu uygulama aynı zamanda birçok platforma da izin verme yetkisine sahiptir. Arayüz tanımlama dili özellikle de istemci ve sunucu arasındaki arayüz kodlarının hızlı bir şekilde revize edilmesinde de tercih edilebilir. Bu eylemde ise daha çok RPCGEN uygulamasına ihtiyaç duyulur.
RPC Uygulaması Kullanmanın Avantajları
Rpc remote procedure call nedir avantajları nelerdir?RPC uygulaması kullanmanın ise ayrıca birçok avantajları da söz konusudur. Uygulama üzerinden istemcilerin sunucu ile profesyonel anlamda bağlantı kurması kolayca sağlanabilir. Bu kapsamda kullanıcılar zahmet çekmesi söz konusu değildir. RPC uygulamasının avantajları arasında aynı anda hem dağıtık ve hem de yerel sistemler üzerinden güvenli bir şekilde kullanılmasıdır.
Sistem özellikle de birçok bilgisayar uzaktan destek sistemlerinin aksine Process ve thread odaklı modelleri de profesyonel anlamda destekler. Sistem daha çok dahili mesaj aktarımları işlemlerini kullanıcılardan tamamen gizli bir şekilde gerçekleştirir. Aynı zamanda RPC diğer protokol katmanlarını da çıkardığından sistemde maksimum düzeyde yüksek performans meydana gelmesini de destekler.
RPC Uygulaması Güvenilir Midir?
Bu gibi uygulamalar bilgisayarlar üzerinden hizmete sunulmadan önce güvenilir olup olmadığına yönelik mutlaka birçok testler geliştiriciler tarafından gerçekleştirilir. Bu kapsamda RPC uygulaması da geliştirildiği süreçler itibariyle çeşitli test aşamalarından geçirilmiştir. Bu aşamalar sonrasında yöntemin son derece güvenilir olduğu görülmüştür. Bu nedenle de sizler de bilgisayarınızda kontrollü bir şekilde uzaktan bağlantı kurmada RPC uygulaması tercih edebilirsiniz.
Uygulama ayrıca birçok siteler üzerinden belirli ücret karşılığında satışa sunulur. Fakat Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak sunulur. Bu kapsamda Google Play Store üzerinden RPC uygulamasını masaüstü bilgisayarınız için kolayca indirebilirsiniz. Bu aşamadan sonrasında RCP uygulamasını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.17