Son yılların en çok merak edilen uygulamaları arasında docker nedir yer alır. Bu özel uygulama direk olarak hali hazırda kullandığınız çeşitli uygulamalarınızın pratik bir şekilde derlemenize, test ederek dağıtmanıza profesyonel anlamda destek sunar. Bu nedenle dockerler web siteleri için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Yöntemin birçok özellikleri ve avantajları da söz konusudur. Dockerler basit ve şık bir arayüze de sahiptir. Bu nedenle de kullanıcılarına maksimum düzeyde kaliteli bir şekilde hizmet sunar. Docker, yüksek teknoloji donanımlar üzerinden garantili bir şekilde geliştirilmiştir.
Bu nedenle uygulama bugün dünyanın en kaliteli web siteleri ve e-ticaret siteleri tarafından dahi güvenle kullanılır. Docker herhangi dezavantajları söz konusu değildir. Bu nedenle web sitelerde birçok işlemlerin daha pratik bir şekilde yapılmasına destek olur. Özet olarak docker, yazılımlar, kitaplıklar, sistem araçları, kod ve çalışma mekanizmaları ve bu alanda gerekli tüm argümanları kapsamlı bir şekilde içerir. Uygulamanın basit bir kullanım olanağı da sunması beraberinde kullanıcılarında yüksek performans sunar.
Docker Kullanmanın Avantajları
En iyi uygulama olan docker nedir ve ayrıca uygulamanın birçok avantajları da söz konusudur. Yöntem en temel avantajları arasına saniyeler içerisinde profesyonel anlamda hizmetler sunmasıdır. Bu nedenle le dockerlerde kullanıcıların zaman kaybı yaşaması söz konusu değildir. Dockerlerin temel avantajları arasında daha hızlı bir şekilde deploment süreci sunmasıdır. Bu nedenle docker kullanmada kullanıcıların evriroment kurmasına gerek yoktur. Fakat kullanıcılar tercihi doğrultusunda söz konusu ek uygulamayı da kurmasında sakınca yoktur.
Dockerin temel avantajları arasında sıradan yöntemlere oranla daha kolay bir şekilde yönetilmesi ve ölçeklendirilmesidir. Bu nedenle docker yüksek deneyim gerektirmediğinden daha basit bir şekilde yönetilebilir ve kullanıcı tarafından ölçeklendirilebilir. Docker aynı zamanda farklı işletim sistemlerine de profesyonel anlamda destekler sunabilir. Bu kapsamda uygulama sürecinde farklı işletim sistemlerinden de güvenle faydalanabilirsiniz. Dockerler aynı zamanda en gözde cloud servisleriyle birlikte de kusursuz bir şekilde entegre edilebilir. Bu nedenle docker gerçek anlamda çok yönlü olarak kullanılabilir.
Docker Ve Sanal Makineler Arasındaki Farklılıklar
Birçok kullanıcılar ve web siteleri docker nedir haricinde uygulama ile sanal makineleri çoğu zaman birbirine karıştırabiliyor. Docker birçok yönleriyle sanal makinelerden farklıdır. Bu nedenle her iki etkenin birbirinden farklı olduğunu vurgulayabiliriz. Docker open source doğrudan bir tür sanallaştırma teknolojisidir. Fakat bilinen klasik türünden sanal makinelerinden farklı bir hizmet ağına sahiptir. Bu durumun temel sebebiyle, sıradan sanal makinelerinde hypervisör adındaki katmanın yer almaması ve container adını alan birbirinden bağımsız bir şekilde işlev sunan izole procceslerden meydana gelmesidir.
Dockerler üzerinde host edildiği binlerce benzeri türden dosyalar kusursuz bir şekilde hizmetler sunabilir. Bu ürünlerin kullanımı minimum bir maliyet sunar. Bu nedenle dockerler sanal makinelerden farklı olarak daha düşük maliyetler sunabiliyor. Bu da doğal olarak kullanıcılarda ekonomik anlamda avantaj sağlıyor. Sana makinelerin her birinde kendine özgü birçok kütüphaneler söz konusudur. Bu durum dockerler için geçerli değildir.
Microservice İçin Dockerlerin Önemi
Dockerler özellikle de microservice açısından hayati bir önem arz eder. Dockerlerin söz konusu alanda tercih edilmesinin en temel avantajları arasında kuşkusuz ki daha düşük düzeyde maliyet sunması ve zaman bakımından da kullanıcılarına büyük avantaj sağlamasıdır. Microserviceler özellikle de küçük uygulamalara benzediğinde farklı ortamlar oluşturmak açısından söz konusu uygulamaları doğrudan kendi VM İstancelerine kusursuz bir şekilde dağıtılması söz konusudur.
Bu işlem direk olarak kullanıcı tarafından yapılabiliyor. Herhangi bir sanal makine üzerinden bu işlemin profesyonel anlamda uygulanması mümkün değildir. Dolaysıyla işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması açısından mutlaka Dockerlere ihtiyaç duyulur. Çünkü Dockerler sanal makinelere oranla çok daha düşük düzeyde enerji kaynakları sunar. Bu kapsamda da cihazda minimum düzeyde enerji harcanmasını sağlar.
Docker Daemon
En garantili uygulama olan docker nedir bu nedenle sizlere en iyi şekilde işlev sunar. Dockerlerin birçok farklı içerikleri söz konusudur. Bu içerikler arasında docker daemon birinci sırada yer alır. Docker daemon temel özellikleri arasında hypervisörün dockerdaki temel karşılığı olmasıdır. Bu nedenle docker daemonlar tüm cpu ve ram gibi işletim sisteminde yer alan işlemlerin kusursuz bir şekilde gerçekleştirildiği alandır. Bu nedenle docker daemon bölümün da geniş içerikler sunduğunun altını çizebiliriz.
Container Nedir?
Merak edilen bir konu ise containerdir. Container doğrudan docker daemon tarafından Linux çekirdeği içerisinde birbirinden bağımsız bir şekilde hizmet sunan processlerin her birine verilen ad olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte image kavramı da söz konusudur. Bu öğe ise, containerlerin layer halindeki ımagelerden meydana geldiği bölümdür. Docker image ise containerler üzerinden kusursuz bir şekilde kurulacak ve run edilecek uygulama ya da klasörlerin image dosyalarıdır. Dockerlife öğesi de söz konusudur. Bu öğe ise, tamamen bu isim altında büyük ya da küçük düzeyde olmamak şartıyla orta düzeyde olan öğelerin kapsanmasıdır.
Docker Registry Nedir?
Docker registry ise işin en zevkli kısmı olarak da tanımlanabilir. Çünkü söz konusu docker kısmı çalışma mantığı bakımından da son derece keyifli bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle docker registry dockerlerin en keyifli bölümleri arasında yer alır. Docker registry imagelerin profesyonel anlamda gizlendiği alan olarak da tanımlanabilir. Bu alanı kullanmak da oldukça basittir. Bu kapsamda ilk olarak Docker Pull Postgres komutunun indirilmesi yeterlidir.
Docker CLI Nedir?
Docker CLI ise, kullanıcıların doğrudan docker dao üzerinden sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan ve docker tüm komutlarının başarılı bir şekilde aktif edildiği bölümdür. Bu nedenle bu bölümde dockerlerin en aktif alanlarından biridir. Docker CLI kısmı da kullanımı oldukça kolaydır.